Regele mierii din Botoșani, în mai puțin de un an, a cucerit Europa cu produsele sale.

martie 6, 2020 0 Comentarii

Dacă acum ceva vreme, produsele naturale românești erau foarte puțin cunoscute, acum putem spune că generația tânără cu un curaj enorm începe să cucerească Europa. Un fost student la medicină a reușit să se pună pe picioare în județul Botoșani, cu o afacere foarte solidă cu miere de albine și multe alte produse apicole.

“ Technology is nothing. What’s important is that you have a faith in people, that they’re basically good and smart, and if you give them tools, they’ll do wonderful things with them.” _ Steven Jobs

Produse unice, promovare, muncă dar și rezultate.

Povestea lui Iustin Marineac, a început pe cânt era copil și a crescut printre stupii bunicilor dar și ai tatălui său. Pasiunea pentru apicultură nu i-a dat pace nici când era student la Medicină Dentară și a renunțat la o meserie de viitor și remunerată corespunzător, dar a ales să fie apicultor să producă și să realizeze produse prin care să trateze diverse afecțiuni.

După mulți ani, de încercări, dezamăgiri, putem spune că Iustin Marineac  din Botoșani, a transformat această pasiune pentru apicultură, într-o afacere prosperă, mai pe scurt a dus o afacere banală cu stupi, la rang de artă, prin realizarea de produse unice în România, dar și în Europa.

Noi l-am cunoscut pe Iustin Marineac în primăvara acestui an, mai exact înainte de sărbătorile Pascale, un tânăr plin de viață, plin de speranță și foarte optimist, care a împărtășit cu noi idei și ne-a povestit o parte din viața lui. Apoi am înțeles unde sunt problemele și ceea ce îl face pe Iustin să nu progreseze ca și brand, avea nevoie de un impact mai bun, avea nevoie de o imagine în mediul online și de ceva care să schimbe puțin mersul lucrurilor.

Ne-am izbit de reticența tânărului apicultor : “ De ce să imi fac site?” ,“ Ce să fac cu el?”, “O să intre lumea?”, “Credeți că o să meargă, eu am alt tip de client, nu sunt ca toți ceilalți?”. Au fost mult mai multe întrebări, prin care încerca să își exprime și curiozitatea dar pe altă parte încerca să înțeleagă dacă merită acest efort.

După primele luni, rezultatele au început să apară, clienții erau din ce în ce mai mulțumiți că pot avea o sursă de informare, că pot vedea produsele pe site, că pot să urmărească postări interesante pe Facebook, dar mai ales că cineva le răspunde într-un timp relativ scurt. În mai puțin de 4 luni Ferma Apicolă Marineac a ajuns să numere peste 10.000 de utilizatori pe pagina oficială și încă câteva mii pe contul personal, lucru care a generat un interes imens după realizarea unor campanii de promovare. 

După aproximativ 5 luni de colaborare și realizarea unui produs unic în România și Europa : Borcanul de Miere În 3 Culori, apicultorul nostru a început să livreze produse în Italia, Spania, Anglia, Germania, Arabia, Turcia. Un lucru uimitor a fost că după toate acestea și cererile avute din diverse țări, Iustin a ajuns în Anglia, la cererea clienților, această vizită dovedindu-se una destul de costisitoare dar și livrarea produselor personal a fost un real succes, realizând noi conexiuni cu alți clienți.

În viitorul apropiat Ferma Apicolă Marineac, își dorește să ajungă în Germania, Italia, Spania, cu produse noi la care lucrează în acest moment, produse care vor genera interes din partea tuturor.

Noi ne bucurăm că am fost și suntem parteneri Ferma Apicolă Marineac și îl susținem necondiționat în visul său, de a ajunge la 2.000 de familii de albine, să aibă propria hală de producție prin care să genereze noi locuri de muncă dar și realizarea de produse unice care să trateze diverse afecțiuni, având cea mai înaltă tehnologie pentru prelucrarea mierii.